miercuri, 23 aprilie 2014

Protest

 Cel care va scrie aceste randuri se numeste Comandor Popa Nicolae, desfasurandu-mi activitatea ca ofiter timp de 27 de ani in cadrul fostului Comandament al Granicerilor, respectiv Politia de Frontiera Romana, in sectorul Bazias (km.fl.1075) -Portile de Fier I (km.fl.943). Din 1982, am indeplinit functii de comanda a Sectiei de Nave Opreative Orsova; Comandant Grup Nave Operative Orsova; Prim-Adjunct al Inspectoratului judetean al Politiei de Frontiera Caras-Severin cu sediul la Oravita, si prin cumul functia de Inspector Sef la I.j.P.F.Caras-Severin. Datorita intransigentei mele cat si PENTRU ACTELE DE CURAJ SI DE PROFESIONALISM DE CARE AM DAT DOVADA IN MUNCA IMPOTRIVA CONTRABANDISTILOR SI BRACONIERILOR DIN CLISURA DUNARII viata mea profesionala si personala a avut de suferit foarte mult (am fost ' AVANSAT '- mutat de catre superiorii mei la Calafat; Braila; Iasi), jignit, amenintat, lovit, santajat, denigrat, desi purtam haina militara. Mi s-a dat foc de 7 (sapte) ori la navele - Salupele Politiei de Frontiera; de 12 ori la ambarcatiile (glisere) Politiei de Frontiera - cu care executam misiunile de patrulare si supraveghere a frontierei de stat a Romaniei cu fosta Yugoslavie, aceasta fiind cea mai activa si complexa zona din punctul de vedere al infracionalitatii transfrontaliere, eu aflandu-ma la bordul acestora. De 4(patru) ori mi-a fost incendiat apartamentul pe care il detineam in orasul Orsova. Aceste mutari erau manevre de eliminare a mea din zona in care devenisem incomod pentru cei care efectuau cat si pentru cei care patronau si conduceau activitatea de infractionalitate transfrontaliera, ca de exemplu DUICU ADRIAN, fostul Presedinte al Consilului Judetean Mehedinti, etc... 
Mutandu-ma din sectorul meu de responsabilitate 
 Orsova - Bazias, fara nici un ordin scris. Contrabandistii,  CAND AU VAZUT CA ACESTE METODE NU AU EFECT, AU VRUT SA MA CUMPERE PE BANI GREI. CHIAR PE VALUTA FORTE. POPA A REFUZAT TOTUL. Cu gandul la destin, a stans din dinti si, in cele din urma, si-a spus : "DACA SOARTA VREA SA MOR, ATUNCI VOI MURI! NU RENUNT LA LUPTA. AM INVATAT SA FIU OM CINSTIT, IAR SEARA VREAU SA DORM LINISTIT"  relata jurnalistul Nicolae Patrut, intr-un articol publicat in ziarul National, in data de 02.10.2000. Astfel de articole, care au relatat obiectiv realitatea asupra vietii mele, au aparut in mai multe ziare centrale, locale (aproximativ 483 articole).
          Articolul ’’UN POLITIST SI 1001 ARESTATI’’ din ziarul Gandul, 03.11.2006, in ‘’Imperiul contrabandei’’ de pe Clisura Dunarii un om lupta cu traficantii.  Comandorul Nicolae Popa a scapat cu viata din 15 batai si 11 incendii puse la cale de Mafie, din ziarul Adevarul, 14.12.2000 s.a. 
Viata mea a ajuns astazi o lupta pentru supravietuire cat si pentru demascarea acestei caracatite ale carei tentacule au sugrumat aceasta zona mirifica, in perioada embargoului si pana in present. In lupta impotriva contrabandistilor am fost agresat fizic in 12 cazuri, de 3(trei) ori am avut clavicula fracturata si am suferit doua operatii de sept nasal. In activitatea desfasurata, prin actiuni directe la bordul navelor si ambarcatiilor, am retinut peste 1400 de infractori, peste 450 de tone de combustibil, peste 850 de barci metalice, 742 de motoare de barca, am confiscate peste 52 000 de marci, mii de baxuri de tigari, peste 8 tone de alcool rafinat,peste 45 aparate electrice de pescuit illegal si am distrus, prin impuscare, 74 de motoare de barca ale contrabandistilor, fiecare motor valorand intre 1000 si 7000 de marci germane, cand eram atacat simultan de cate 40-50 de barci ale contrabandistilor. Numai pe timpul embargoului impus fostei Yugoslavii, valoarea bunurilor si produselor recuperate de mine s-a ridicat la peste 70 de miliare lei vechi. De asemenea in functia de Prim-Adjunct al Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Caras-Severin, in P.C.T.F-urile Moldova Veche si Nasidas am descoperit peste 370 de cazuri de contrabanda si s-au consfiscat bunuri in valoare estimative de 37 miliarde lei vechi la valoarea anului 2000. Pentru controlul elementelor de frontiera din Sectoarele Politiei de Frontiera din cadrul I.J.P.F.Caras-Severin, ajunsesem sa parcurg doua zile pe saptamana 28-30 km pe jos intr-o singura noapte (a se verifica in registrele de controale de la Sectorul Politiei de Frontiera Naidas, Zlatita si celelalte sectoare).
             Pentru actele deosebite de curaj si profesionalismul de care am dat dovada in lupta impotriva contrabandistilor si braconierilor din Clisura Dunarii, presa m-a numit la unison ‘’Comisarul Cattani’’, facand aluzie directa la eroul care lupta singur pentru dreptate, impotriva Mafiei.
             In anul 2011 am fost tarat prin experienta a 5 atentate la viata mea din partea lui Omer Radovancovici (printul clisurii) – Primarul Comunei Pojejena, Judetul Caras-Severin, Verdet Gheorghe- seful regionalei de vama Resita, judetul Caras-Severin, Sorin Frunza Verde - Presedintele Consiliului judetean Caras-Severin: Ion Marcel Vele primarul Municipiului Caransebes - judetul Caras-Severin.
              Ultimul everiment prin care s-a atentat la viata mea, in 22.01.2013, orele 23:00 si petrecut in fata casei mele din Municipiul Orsova, am fost asteptat de 7 indivizi care m-au bruscat, m-au jignit, m-au lovit proferand injurii si amenintari cu moartea; cazul a fost mediatizat prin Vocea Olteniei, editia online valabila petru duminica, 27.01.2013, orele 09:31. Atat in anul 2011, cat si in 2013 am depus personal si prin posta la Realitatea TV si Antena 3 dar si la presa (Adevarul, Gandul, Cotidianul, etc.) MAPA cu toate documentele ce atesta evenimentele relatate. Astfel va veti da seama de ce pana astazi NU s-a mediatizat nimic din ce am pus la dispozitia mass-mediei, ceea ce dovedeste ca sistemul  mafiot din institutiile statului, Domnul Chestor-Sef Tutilescu Marian, Secretar de Stat in M.A.I., care a blocat si deviat fluxul informativ (toate memoriile trimise catre M.A.I), dar si contrabandistii din Clisura Dunarii si acolitii acestora au blocat fluxul informativ catre dumneavostra, oamenii justitiari, singurii in care mai putem avea si investi incredere.
             Mentionez ca nici una dintre autoritatile statului roman, nici pana la data prezentei nu m-au invitat la nici un fel de dialog prin care sa lamurim problemele.
             Despre activitatea mea, mass-media locala si centrala a relatat pe larg momentele acelea si pana in present, nu s-a luat nici o masura concreta, puternica, de stapanire a acestui flagel al coruptiei cu care eu m-am confruntat pana la cele mai inalte nivele ale societatii, desi am facut numeroase rapoarte catre: Presedintele Romaniei, Primul-Ministru, Presedintele Comisiei de Aparare din Camera Deputatilor, Presedintele Comisiei pentru Cercetarea Abuzurilor, Coruptiei si pentru Petitii din Camera Deputatilor si Camera Senatului; Presedintele Camerei Deputatilor; Presedintele Senatului; Ministrul Administratiei si Internelor, Inspectorul General al Politiei de Frontiera, Procurorului General al Perchetului National Anticoruptie, Seful Corpului de Control al Primului ministru. Toate memoriile mele trimise detaliat acestor institutii nu au avut nici un ecou, de fiecare data raspunsurile primite au fost formale.
            Intreaga mea cariera militara, prin comportamentul si rezultatele obtinute, greutatile si pericolele infruntate, experienta dobandita si dorinta de a-mi face datoria in institutia pe care am servit-o cu profesionalism, responsabilitate, corectitudine, devotament, impun un minim de respect din partea institutiei pe care am slujit-o atatia ani.
            In lumina ultimelor everimente, intens mediatizate, care il au drept protagonist pe Presedintele CJ Mehedinti, s-a dovedit influenta acestuia la nivel local asupra persoanelor cu functii de conducere in M.A.I, fapt ce imi intareste convingerea asupra netemeiniciei deciziei de neincepere a urmarii penale inpotriva susnumitului DUICU ADRIAN, in legatura cu faptele semnalate de catre subsemnatul.
             Cinstea si corectitudinea mea nu pot fi puse la indoiala nici chiar de inamicii mei, caci ceea ce am obtinut a fost prin lupta, stradanie, sau cum spune un vechi proverb latinesc ‘’ AD AUGUSTA PER ANGUSTA’’ (‘’La rezultate stralucite se ajunge pe cai inguste, trudnice.’’).
             In luna mai voi prostesta in fata Guvernului Romaniei.
           Cu multa consideratie, stima si respect, 
          Comandor Popa Nicolae
           Orsova MH

46 de comentarii:

  1. De ce se injoseste un asemenea OM expunandu-si viata pe un site patronat de taratura de dogarele, cel care a ajuns ce-a ajuns proptit, tarat, impins de rude si p.c.r.-isti...?!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si pe ce site sa-si expuna omul pasurile? Cine il primeste? Mafia e mare si sufoca Romania !Bine ca mai avem si astfel de oameni , altfel Romania s-ar baroniza iremediabil !

      Ștergere
    2. pentru anonimul de la 08.06:

      Sa vorbesti astfel, sub anonimat, despre un om de omenie si un patriot, asa cum este prof Dogaru, ne ararta ca taratura esti tu, neispravitule!... Pe cine vrei sa manipulezi?
      Dobre Daniel

      Ștergere
    3. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

      Ștergere
  2. Jos palaria, domnule Popa! Daca in Romania nu ar fi fost si oameni asemenea dumneavoastra, tara noastra dadea faliment de mult!...
    Col r Tene Aurel

    RăspundețiȘtergere
  3. Dle comandor Popa Nicolae, vă felicit pentru curajul dumneavoastră. Din nefericire acest cancer al corupției a cuprins pături largi pe toate palierele sociale. Ne trebuie un Vlad Țepeș! Poate s-or trezi și românii să aducă la butoanele conducerii oameni integri ca dvs.

    RăspundețiȘtergere
  4. Cinste acestui om cate si-a facut cu cinste datoria.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

      Ștergere
    2. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

      Ștergere
    3. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

      Ștergere
  5. Moaaamaaa, asta-i mai tare ca Rembo ! Buei fraticu, fugi-te la Holiud de toarna un lung metraj, ca sigur te nominalizeaza aia la un Oscar, sectiunea "Zbuciumatii"!
    PS: pe Dogarele lasati-l in pace, ca el are treaba cu societatea civila, cu trezirea ei, cu niscaiva curinpupisme de partid...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mare handicap la minte ai frate!

      Ștergere
    2. INCA O DOVADA, DACA MAI ERA CAZUL, CAT DE EXTINSA ESTE MAFIA IN ACEASTA TARA SI CAT DE DIFICILA ESTE LUPTA IMPOTRIVA ACESTEIA. FELICITARI SI CURAJ DOMNULE COMANDOR!

      Ștergere
  6. bravo domnule comandor popa mergeti si la televiziune o

    RăspundețiȘtergere
  7. comandorul POPA e bun pentru omenire, dar e prost pentru el; ce-i trebuie lui dreptate sociala si zbucium personal, cand acum e momentul sa te dai cu hotii ?

    RăspundețiȘtergere
  8. D-le Popa, felicitari, dar la ce v-a folosit? Merita aceasta tara de ... pacat, acesti hoti si banditi care ne conduc, sa te sacrifici pentru ei? Sau credeati ca ve-ti fi sculptat ca si Decebal pe vreo stanca din clisura Dunarii? In alta ordine de idei, abia asteptam sa ne recheme Baselu la mobilizare si sa ne dea arme. Daca el crede ca va scapa nevatamat pentru "binele" facut cu pensiile si jignirile pe care ni le-a adus, se inseala amarnic. Iar daca e cineva fraier sa se jertfeasca pentru a-i apara pe puliticieni ca "sa traiesti bine", n-are decat s-o faca. Sa vina rusii, americanii, chinezii, patagonezii sau cine mai vrea, noi nu suntem capabili sa ne conducem.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

      Ștergere
    2. Tu, cu acest limbaj vulgar, sigur esti basist!
      Nu te mai chinui, ca nu reusesti sa-i imbrobodesti pe cei care cred in SCMD si societatea civila!
      Radu Minculet

      Ștergere
  9. Daca si in randul nostru avem asemenea limbrici inseamna ca revenirea la NORMAL este foarte departe ! Ce io impinge pe acesti limbrici,in aceasta "lupta",este greu de inteles ! Sa mergem in fiecare filiala,la intalnirile acelea de taclale,din sedii,ale unora din rezervistii nostri si vom vedea cam multi cu morala ca a acestui individ.Si noi ceilalti,insa,in loc sa facem front comun cu "eroul" Popa,ne lamentam pe acest blog si ne" luptam"cu limbricii de teapa astuia. Gh. Stanciu

    RăspundețiȘtergere
  10. Vand botelie de aragaz de 11,9 l, la mana a doua second hend. Unic proprietar, tinuta numai in casa, vopsea originala ! Rog fara intermediari ! Accept si schimb, cu pensie pe L.164, manarita la sporuri, solda de merit si indemnizatia de comanda !
    Ofer seriozitate. Contactati-ma la CP 66, dupa orele 6 pm.

    RăspundețiȘtergere
  11. Acum imi explic perfect de ce nu-i trage nimeni la raspundere pe subofiterii de la P.F. detinatori ai unor averi colosale desi ca venit au avut doar salariul. Halal tara si conducatori.

    RăspundețiȘtergere
  12. Multi politisti sunt mana in mana cu mafiotii. Vedeti cazul Berbecaru. Oamenii ca Berbecaru si Popa sunt cei care duc pe umeri statul roman. Daca nu ar fi si oameni ca ei, tara ar fi fost de mult in haos.
    Pentru eradicarea coruptiei din Romania, trebuie schimbata jumatate din Politie. Apoi, dupa curatarea Politiei de secaturi, trebuie luata la purecat Justitia.
    Patru Marin

    RăspundețiȘtergere
  13. Asta se crede un fel de Corrado Catani de Mehedinti ! Saracu, ii tremura tiglele pe casa pentru ca nicio institutie a statului nu i-a luat in considerare memoriile ! Un gargaragiu care a suferit o viata-ntreaga de mania persecutiilor inchipuite, acel tip de hominid mereu nemultumit si neinteles. Sunt mii si mii de graniceri care si-au facut treaba o viata intreaga pe frontiere, insa nu se dau cu ligheanul pe scari, ca sa arate ei lumii ce mari scule de bascule au fost, in lupta cu La Piovra de pe granite !
    Sa te fereasca sfintii sa ai in subordine unul de asta, ca ti-ai futut norocul ! Dealtfel, se poate lesne deduce ca nu risca nimenea sa-si puna mintea cu unul caruia i se clatina mansarda, bine de tot !
    Jalnic si lamentabil, sa ajungi sa-ti scremi "marile realizari", pana si pe blogurile manarite de Harcioaga !
    Si, bineinteles, s-au gasit rapid si amatorii de pupat cururi, care sa-l ridice rapid in slavi pe acest vajnic si vesnic neinteles granicer national !
    Asta nici nu stie bine cum il cheama ! Auzi bre, cica cel ce-a scris protestul se numeste Comandor Popa Nicolae, zice el ! Bine ca nu-i si doctor, si profesor si inginer, ori jurist, sau economist, ci numai comandor, ca ne dadeam dracului pana-i citeam numele !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Totusi '' CE culoare are butelia''!?

      Ștergere
    2. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

      Ștergere
  14. Buei, astia din CD, nascuti pentru-a muri in fruntea sindicatului ! Mai lasati dracului Forta a Treia, Falanga a Saptea si mai nush ce societate civila, ori forta civica, ca pe astia ii doare la basketi de apevisti !
    Va tineti toata ziua de gargara ieftina si de certuri pe banii contribuabililor, atatia cat mai sunt, in loc s-o puneti de-un deranj, colea in Victoriei, cu fanfara-n fata !
    Hai, sa vedem ceva actiune sindicala, nu adunari de partid prin cele sali de la Casa Poporului, ca sa ne aburiti iarasi cu fel de fel de dobritisme, acum inainte de alegeri !
    Hai taticu, un pic de agitatie, pana nu ne cheama "specialistii" de la CMJ-uri, la incorporare ! Uite, numai eu vin cu 10 amortiti, de aici din bloc !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

      Ștergere
  15. Pentru rezervistii nenorocici la pensie de base+boc este o iesire la normalitate sa se traga in guvern la razboi; hai romania sa-i futem pe politicienii hahalelere!

    RăspundețiȘtergere
  16. ideea cu sindicatul a fost buna,nu putem sa ne vaitam,rau a fost ca au purces in functiile de cond. ale sind.mai multe tipuri de lichele(ceisti,serg.cu diagonala,incadr.direct din viata civila,sau facuti la apelul bocancilor)sau poate imi scapa mie poate acesta a fost adevaratul scop al acestui sindicat,eu sunt din olt si am aderat printre ultimii,trebuie sa recunoastem ca dupe ce mai marii din cond sind.si-au rez.problemele(chir si cei din cond.judetene)lupta sindicala este dusa la tv.de dl dogaru si pricina(intentionat nu le-am scris si gradele,ptr.ca dinsii nu au colegi de scoala militara),pe bani buni,ba unii si-au luat si functii politice pe la unele partide,culmea tocmai pe la partidele care ne-au pus si ne pun in pericol soarta si viata noastra,se plinge dl.pricina si dogaru de viata grea pe care au duso in sist sig, nat.da au dus viata grea pe la popote si rest.militare(ne spune ca in dec,89,se afla la timisoara,da se afla ptr.a filma un omagiu adus cdt-ului suprem in ziua de 26 dec 1990,au adus in rindul nostru tot felul de neaveniti,ceferisti,revolutionari,civili de toate categoriile,studiati sit membr.de sindicat pe fiecare filiala si-o sa observ.ca multi ba foarte multi nu v-ati platit cotizatia desi aveti acasa chitantele respective---oare unde s-or fi dus banii,unii o sa ma criticati,dar,parca doar la constanta si la arges s-a facut si se mai face ceva,restul isi fac sau isi scriu povestile si lucrarile pe care le transf.apoi in carti pe pagina noastra de internet,da semnez anonim ca si multi altii ptr.a fi un pic protejat de RAUTATILEca sa nu le spun altfel ale unor fosti colegi,s-a dus speranta ca acest sind.mai are interesul sa faca ceva ptr.plebeii care chiar si-au servit patria.

    RăspundețiȘtergere
  17. Felicitari pentru curaj! Ati vazut cum i s-a pus pumnul in gura lui firea de base care e prieten bun de chefuri cu pandele.Pandele are multe bube in cap de aceea face ciocul mic.Base dupa ce a distrus rezervistii acum ii cauta prin Europa.

    RăspundețiȘtergere
  18. si pence vrea guvernatorul sa lupte rezervistii mobilizati.....ptr. terenurile si casile lui poate...noi astialalti nu prea avem pence!.....sa lupte aia a lui BUBA (bas-udre-boci-anasta)
    hai pa si la lupta dobitocilor !

    RăspundețiȘtergere
  19. TOTUSI LEGEA PENSIILOR MILITARE MULT PROMISA DE P.S.D. UNDE E ?????

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La buda de la parterul cazarmii M-100, unde au birourile aia de la DLAJ, ori DRPAJ, ori cum dracu s-o numi structura aia a lu MaciuPiciu, specializata in bagatul crosei la patina !
      Acolo gasesti proiectul legii pensiilor militare de stat, in toate variantele posibile, atat in varianta originala, cat si in cele imbunatatite, cu fel de fel de dobritisme si alte dusisme !
      Sper sa nu ma insel, insa ultima data cand am fost cu treaba pe acolo si am avut nevoie la buda, m-am sters exact cu capitolul II, sectiunea 1, de m-am murdarit tot de toner pe la cur !

      Ștergere
  20. Nu-i luati in seama pe cei care se abat de la subiectul postarii si injura pe Dogaru si SCMD. Astia sunt cei din armata de mercenari pe Internet ai lui basescu sau/si unii din acei mos teaca din rezerva Armatei, care habar nu au pe ce lume traies si vor sa-l dea la o parte pe Dogaru din fruntea sindicatului, crezand ca ei sunt mai buni (pt a se pune pe ei...)
    Tomoiaga Marius

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buei Cocartza, tu unde 'zda lu muma-ta te trezesti ? La ora de IPI, de ai ajuns si tu sa dai indicatii pretioase ?
      Mariusica tata, sa vezi ce capatani in mecla iti furi, cand te-oi intalni, de-ai sa visezi o luna numai Mos Teaca, pana ti-o intra cosmaru-n cur !

      Ștergere
  21. Se pare ca dorinta de a trezi societatea civila deranjeaza multa lume "buna"! Care or fi acesti cavaleri ai lumii bune, care lupta impotriva "prostimii" din CNSC?
    Nelamuritul

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma doare la basketi de "societatea civila" si-al ei "consiliu national (?) " ! O gaselnita de-a lui zdrongaru si-ai lui pupincuristi, care nu stiu ce sa mai frece, dupa ce-au ramas fara sindicalisti !

      Ștergere
    2. Asa-i ca esti basist?!... De ce te doare atat de mult acesta societate civila? Vrei sa se scrie de PMP si de Udrea?

      Ștergere
  22. Trebuie sa fim uniti in aceasta perioada atit cadrele militare active cit si cadrele militare in rezerva ,retragere,disponibilizate ca SCMD,ANCMRR,ANVR sa intervina cit mai urgent posibil la GUVERN,PARLAMENT pentru ABROGAREA Cap.4 Art.17-26 din LEGEA 329/2009 privind limitarea dreptului la munca si aprobarii noii Legi a Pensiilor Militare de Stat.

    RăspundețiȘtergere
  23. Ii rugam sa ne ajute cit mai URGENT pina la alegerile EUROPARLAMENTARE sau cel mai tirziu PREZIDENTIALE pentru ca la o mare parte din cadrele militare disponibilizate aceste doua legi ne-a produs mult rau.

    RăspundețiȘtergere
  24. Ii rugam sa ne ajute cit mai URGENT pina la alegerile EUROPARLAMENTARE sau cel mai tirziu PREZIDENTIALE pentru ca la o mare parte din cadrele militare disponibilizate aceste doua legi ne-a produs mult rau.

    RăspundețiȘtergere
  25. bai militarilor civilizati, sunt un fost coleg de-al vostru, dar imi pare rau de voi ca ati ramas caprari care puneti botul coloneilor pensionari ce va fut si acum cu minciuni si cu comenzi cazone.

    RăspundețiȘtergere
  26. bai colegule sa stii ca nu ai dreptate sa stii ca au intervenit la organele statului si unele probleme sau rezolvat si au promisiuni si pentru aceste doua

    RăspundețiȘtergere
  27. nu ai dreptate au rezolvat multe probleme de ale noastre si au promisiuni ca se vor rezolva si cele doua.

    RăspundețiȘtergere